Napelemekkel a magas villanyszámla ellen.

Szponzorált tartalom

napelem pályázatok

napelem pályázatok

Az életben folyamatosan csatákat, harcokat vívunk. Na, nem olyanokat, mint a nagyapáink, dédapáink a világháborúban, sokkal kisebbeket. Ennek ellenére ezeket sem kell elbagatellizálni, mindenkinek a saját nehézségei a legnehezebbek. Ma már sokszor nem a harctéren kell küzdeni, hanem például a mindennapi megélhetésért. Szerencsére én ilyen helyzetben sosem voltam még, de nemrég egy olyan időszakhoz érkeztünk a családommal, hogy szűkösebbre kellett húznunk a nadrágszíjat, mert a villanyszámlánk összege olyan magasra rúgott havonta, hogy a fizetésünk jó részét kitette. Tudtuk, hogy ez így nem maradhat hosszútávon, ezért felmerült bennünk a napelem pályázatok ötlete. Tudtuk, hogy ez egy jó lehetőség lehet a családoknak, ezért utána akartunk nézni ennek, így bukkantunk a napelempalyazatok.hu oldalára.

Mivel maga az oldal elég szimpatikusnak tűnt, úgy gondoltuk, hogy megfelelő lesz arra, hogy többet tudjunk meg a napelemek működéséről. Ezen a weboldalon olvastuk, hogy a napelemek nem csak a jövő energiaforrását jelentik, hanem ez egy megtérülő beruházás is. Hogyan lesz megtérülő? Erre nagyon egyszerű a válasz. A napelemek által termelt energiát felhasználhatjuk a háztartásunkban a mindennapokban, amit pedig nem használunk fel, az a hálózatra fog visszatöltődni. Ezért pedig a szolgáltató fizetni fog nekünk, így fog a legjobb esetben a villanyszámlánk nullára kijönni. Nekünk, akiknek iszonyat magas volt a villanyszámlánk, ez nagyon kecsegtető ötletnek tűnt.

A napelemes rendszer költségei kb. 8 – 10 év alatt térülnek meg, ezután pedig már csak az előnyeit kell élveznünk. Továbbá pozitív a hosszú élettartamuk is, ugyanis nem csak nekünk, hanem az unokáinknak is akár biztosíthatják az energiaellátást a későbbiekben. Napelem pályázatokból számos van 2022-ben, ami segíti a családokat céljaik elérésében. A napelem pályázatok első szakasza már lezárult, a második szakasz várhatóan 2022 szeptemberében indul. Ennek a pályázatnak két ága van. Az egyik csak arra a napelemes rendszerre vonatkozik, ami tetőre van szerelve, itt a támogatás összege legfeljebb 2,9 millió Ft lehet, a másik esetében pedig a pályázathoz a napelem mellett nyílászáró – csere, tárolókapacitás építése és hőszivattyús fűtéskorszerűsítés is tartozik.

Azt is érdemes észben tartani a napelempalyazatok.hu szerint, hogy az olcsó gyártmányoktól nem lehet ugyanazt a teljesítményt elvárni, mint a drágábbaktól, ezért nem érdemes ezen spórolni. Főleg, hogy hazánkban minden lehetőség adott a napelemek teljeskörű kihasználására, mert nagyon magas a napsütéses órák száma. Viszont annak ellenére, hogy mennyi minden szól a napelem pályázatok mellett, mielőtt belevágunk ebbe az egészbe, komolyan meg kell fontolni, hiszen pénzügyileg azért nekünk magunknak is nagy szerepünk van, így nem mindegy, milyen az anyagi helyzetünk.

Ha eldöntöttük, hogy szeretnénk a házunkra napelemeket, akkor az első dolog, amire szükség lesz, hogy a szakemberek kimenjenek a helyszínre, és felmérjék a terepet. Onnan lehet a jó szakembert megismerni a napelempalyazatok.hu szerint, hogy nem tesz semmilyen ígéretet az előtt, hogy a helyszínt saját szemmel megnézte volna. Ha ez nem így történik, legyünk résen, mert valószínűleg nem jó a szakember, akire a napelemek beszerelését szeretnénk bízni. Nagyon érdekesnek és informatívnak találtuk a napelempalyazatok.hu oldalát, és ennek köszönhetően megszületett bennünk az elhatározás, hogy szeretnénk a házunk energiaellátását ilyen módon megoldani. Ehhez pedig jól fog jönni a napelempalyazatok.hu szolgáltatása. Bízunk benne, hogy hosszútávon valóban meg fog térülni, ahogy azt az oldalon írják.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.