A cégalapítás székhelyszolgáltatással együtt éri meg csak igazán

Szponzorált tartalom

cégalapítás székhelyszolgáltatás igénybevétele mellett

cégalapítás székhelyszolgáltatás igénybevétele mellett

A középiskola elvégzése után sokáig fogalmam sem volt, hogy mihez kezdjek magammal. Diákmunkát alkalmazottként végeztem, és szóba is elegyedtem közben a velem együtt dolgozó, már nem tanuló fiatalokkal. Sokszor panaszkodtak, hogy milyen drága az albérlet, ebből a fizetésből sosem fognak saját lakáshoz jutni, de még a külföldi nyaralás ötletét is el kellett vetniük.

Eldöntöttem, hogy én nem szeretnék tartósan ilyen helyzetbe kerülni, ezért szemezni kezdtem a külföldi munkalehetőségekkel. Bár ezek az ajánlatok első ránézésre valóban kecsegtetőek voltak, később kiszámoltam, hogy a kezdő fizetés csak itthoni viszonylatban jó, ha pedig több mindent szeretne ott is magának az ember, akkor a kiadásai is jelentősen emelkedni fognak.

Végül úgy ítéltem meg a helyzetet, hogy akkor járok a legjobban, ha saját vállalkozást alapítok. Már pont vágtam is volna bele a projektbe, amikor egy szintén vállalkozó ismerősöm mérgesen elmesélte, hogy lelopták az utcafronti homlokzatról az aranyozott cégtábláját. Még haza sem ért, mire a büntetést is megkapta a hiányzó tábla miatt.

Akkor jöttem rá, hogy a cégalapítás székhelyszolgáltatás nélkül is lehetséges ugyan, de nem biztos, hogy megéri. A cégtábla kihelyezése csak egy a sok apróság közül, amit meg kell tennünk a cégünk székhelyén, és amint látjuk, néha még ez sem a tervek szerint alakul. Nem akartam hát a véletlenre bízni a dolgot, és igyekeztem megkeresni a legjobb székhelyszolgáltató céget. Meg is találtam, méghozzá a szekhelypartner.hu személyében. Bár ebben a pillanatban még nem voltam cégvezető, mégis azt éreztem, hogy itt végre komolyan vesznek, és támogatóan állnak az ötleteimhez.

A szekhelypartner.hu munkatársai megerősítetettek abban, hogy jól döntöttem, amiért hozzájuk fordultam. A cégalapításnak és az otthoni székhelynek is számos buktatója van ugyanis. Ilyen például a nem megfelelő cégforma választása, ami sok ráfizetéssel járhat, főleg ha később nagyobb módosítások válnak szükségessé az alapító okiratban. Ők viszont nagyon jó tanácsot adtak ezzel kapcsolatban is a tervezett tevékenységeim ismertetése után.

A székhely létesítése otthonunkban több szempontból sem javasolt. Egyrészt még a home office-ban dolgozók sincsenek mindig otthon, ezért nem biztos, hogy minden egyes küldeményt sikerül az első adandó alkalommal átvennünk a postástól. Ez elég nagy baj, ha pont valamilyen határidős feladatról szól az értesítés. A székhelyszolgáltatónk viszont gondoskodik minden küldemény átvételéről. Másrészt pedig az ügyfeleinket nem szívesen engedjük be a magánszféránkba legtöbbször, de a hatóságokat még kevésbé szeretnénk otthonunkban látni pont takarítás közben, amikor se mi, se a lakás nem néz ki megfelelően egy hivatalos tárgyaláshoz. Sőt, még nekünk kell bizonygatnunk, hogy az a gyerek számítógépe, semmilyen céges adat nincs rajta, nehogy már lefoglalják a végrehajtáshoz! A székhelyszolgáltató ilyenkor tárgyalót biztosít, és ott bármilyen intézkedés történik, az a négy fal között is marad. Nem fognak hozzányúlni az otthoni holmijainkhoz, kizárólag a cég tulajdonával és ügyeivel fognak foglalkozni.

A cégalapítás székhelyszolgáltatás igénybevétele mellett a legkifizetődőbb, főleg ha olyan helyen sikerül létesítenünk a vállalkozásunk központját, ami közel van, és adott esetben még egyéb extrákkal is rendelkezik. Újlengyelben például a szekhelypartner.hu is tud iparűzési adó mentes székhelyet biztosítani vállalkozásunk számára. Ha vállalkozás alapításában gondolkozunk, mindenképp érdemes érdeklődni náluk a lehetőségekről, mivel elvégre minden vállalkozás más, a megfelelő megoldásokat pedig mindenkinek magának kell megtalálnia cége vezetése során is.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.