A kft alapításhoz szükséges dokumentumok könnyen beszerezhetők

Szponzorált tartalom

kft alapításhoz szükséges dokumentumok

kft alapításhoz szükséges dokumentumok

Az, hogy a kft alapításhoz szükséges dokumentumok könnyen megszerezhetők pusztán egy olyan tény, amiről én sem tudok valami régóta. Elvégre miért is tudna valaki erről, amikor még életében nem foglalkozott ilyesmivel. Ehhez sokkal inkább az kell, hogy valaki eljusson odáig az élete során, hogy céget szeretne alapítani, vagy egy közeli hozzátartozója és ezért muszáj átrágnia magát ezeken a dokumentumokon. Nagyon úgy hangzik, mintha ez egy nehéz dolog lenne, de közben meg valójában egyáltalán nem erről van szó, főleg, hogyha a kezdő vállalkozót olyan szakemberek segítik az útjukon, akik ezekben a kérdésekben a legjobb útmutatást tudják adni. A topcegalapitas.eu-nál ilyen segítséget kérhet és kaphat az ember.

Szerintem nem is gondolnák legtöbben, hogy egy cégalapítás mennyire egyszerű és gyors folyamat lehet. Az itthoni rendszer sok szempontból nehézkesen működő, amikor ügyintézésről van szó. Természetesen az sem mindegy, hogy valaki egy vidéki kisvárosban próbál valamit elintézni, vagy sokkal inkább a fővárosban kell végig vinnie egy nehézkes ügyet. És persze a hozzáálláson is sok múlik, minden fél részéről az ügy kapcsán. Ha a saját tapasztalataimat hozom, nagyon vegyes a kép: volt már nagyon pozitív csalódásom vidéken és volt már minősíthetetlen élményem Budapesten. Összesítésben azt hiszem, a negatív tapasztalatok fölényeskednek. Éppen ezért amikor arról olvasok, majd aztán a saját bőrömön is tapasztalom, hogy a cégalapítás könnyen és gyorsan is mehet, akkor egy kicsit szkeptikus vagyok. De most, hogy már valójában múlt időben beszélhetek erről a dologról, így sokkal inkább meggyőződéssel állíthatom, hogy ez egyáltalán nem olyan macerás dolog, mint amilyennek elsőre tűnhet.

Kezdjük ott, hogyha egyszerűsített cégalapítást választ valaki, akkor az gyakorlatilag annyit tesz, hogy már másnapra megállapítják a cég adószámát – tehát már másnap számlázhat a vállalkozás. Ez persze azt feltételezi, hogy megfelelő az általános sablon szerinti cégalapítás, nincsenek külön ettől eltérő részek az alapítói okiratban. Ettől nem kell megijedni, mert itt egy olyan sablonról van szó, ami szinte mindenkire ráhúzható gond nélkül. Csak hát, ha valakinek mégis speciális igényei lennének, az ne lepődjön meg, hogy egy kicsit mégis tovább tart a művelet.

Ha viszont valakinek megfelelő a standardizált forma, akkor a folyamat nagyon egyszerű és gyors. A kft alapításhoz szükséges dokumentumok listáját már az első üzenetváltás során megkaphatjuk a topcegalapitas.eu-tól, hiszen ezekre hiánytalanul szükségünk lesz, amikor személyesen befáradunk az irodába az ügyintézés kapcsán. A weboldalon is van erről is lista, meg persze az egész ügymenetről egy részletes leírás, hogy minden vállalkozó pontosan tudhassa, mire kell számítani, amikor cégalapításra adja a fejét.

Tételesen felsorolva egyébként nem kell semmi extrát magunkkal vinni, csak azt, amit jóformán egyébként is magánál tart egy átlagember: személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya. Persze kelleni fognak még a kitöltött dokumentumok is, de ez már más tészta. Illetve, ha valaki nem igényli a topcegalapitas.eu által kínálat székhelyszolgáltatást, hanem saját székhelye van és oda akarja bejegyeztetni a céget, akkor azzal kapcsolatban is szükség van néhány dokumentumra. Például, ha nem saját tulajdon, vagy nem kizárólagosan saját tulajdon, akkor kell a tulajdonosoktól hozzájáruló nyilatkozat. De minden ilyesmiről időben szólnak, nem kell ettől megijedni.

A kft alapításhoz szükséges dokumentumok közül az egyik legfontosabb abban az esetben tölthető ki hiánytalanul, ha valaki tudja, hogy a céggel kapcsolatos legalapvetőbb kérdésekre mik a válaszok. Így a következőket kell tudni megmondani egy leendő vállalkozónak: először is, a legfontosabb talán, hogy ki lesz az ügyvezető és a tulajdonos? Vajon ugyanaz a személy a kettő, vagy külön embereket jelöl meg az alapító erre a célra? Nálunk indokolt volt, hogy ugyanaz legyen a két ember. Aztán azt is tudni kell, hogy milyen cégformában érdemes gondolkodni – most itt kft alapítás, bt alapítás és persze még ezeknek számos variációja szóba kerülhet.

Külön bekezdést szentelnék a cégnév kérdésének. Bár a topcegalapitas.eu csak egy gondolatjel mellett említi – ez nem azt jelenti, hogy ez egy egyszerű dolog. Sőt! Tapasztalatom szerint ez a legnehezebb kérdés az egész cégalapítás során. A név kitalálása sokkal tovább tarthat, mint magának a cégnek a bejegyeztetése. Elvégre ez lesz az a márka, fémjelzés, amivel a céget minden további alkalommal azonosítják majd, így igazán kár lenne elkapkodni ezt a dolgot és valami béna nevet adni a vállalkozásnak. Szóval csak nyugi!

A kft alapításhoz szükséges dokumentumok kavalkádjában meg kell adni azt is, hogy hol lesz a székhely. Félszóval már említettem, hogy a topcegalapitas.eu-nál van székhelyszolgáltatásra is lehetőség. Ez ugye annyit tesz, hogyha valakinek nincsen saját ingatlanja, vagy bérleménye, ahová szívesen bejegyeztetné a vállalkozást, vagy épp szeretné egy IPA mentes településre jegyeztetni azt, akkor a topcegalapitas.eu-tól lehet papíron székhelyet bérelni. Azért mondom így, mert ez azzal nem jár, hogy valaki fizikailag kapjon egy lakást, mint egy albérlet, csak azzal, hogy a hivatalos iratok szerint a vállalkozás azon a címen székel. Emellett természetesen vannak egyéb szolgáltatások, amik hozzá járnak a székhelyhez, mint mondjuk a tárgyaló igénybe vételi lehetősége vagy az érkező hivatalos iratok átvétele és továbbítása. De most maradjunk a kft alapításhoz szükséges dokumentumoknál, mert a székhelyszolgáltatás bőven megérdemel egy teljesen külön bejegyzést.

A következő fontos kérdés a tevékenységi kör, illetve körök. Mert hát csak illik tudni azt is, hogy milyen tevékenységekkel indulna el a vállalkozás – legalábbis, ha már az alapítás következik, akkor valószínűleg több van egy kósza ötletnél a dolog mögött. Tehát szépen össze kell gyűjteni, hogy melyik TEÁOR számok azok, amelyek bele kell, hogy kerüljenek az alapító okiratba. Ami pedig ezen felül szükséges még, az a jegyzett tőke mértéke és a bejegyzésének formája. Aki esetleg nem tudja, annak érdemes elmondanom, hogy különböző mértékű kötelező jegyzett tőkére van szükség a cégalapításhoz. Az viszont, hogy ez milyen formában kerül be a cégbe, már egyszerűbb kérdés. Nem muszáj ugyanis, hogy direkt készpénzben legyen meg mondjuk a 3 millió forint egy kft esetén, hanem mondhatja azt is az alapító, hogy nekem bőven van ennyit érő apportom. Ennek az igazolása pedig nem vérmes ügy, nem kell különösebben bizonygatni, hogy mi és mennyi van, csak lenyilatkozni, hogy van és kész.

A kft alapításhoz szükséges dokumentumok és folyamatok tehát roppantmód egyszerűek, csak annyi kell hozzá, hogy a topcegalapitas.eu segédletével menjünk végig az ügyön. Azt gondolom, hogy aki őket választja a vállalkozása megalapításához, annak garantáltan minden lesz a művelet során, kezdve azzal, hogy minden szükséges dokumentumról és kitöltendő anyagról tudni fog, időben. Úgyhogy, ha nem akarjátok a véletlenre bízni és tutira jó helyen akarjátok elindítani a cégeteket, akkor ez egy remek lehetőség arra, hogy akár székhelyszolgáltatással együtt vágjatok bele ebbe a nagy kalandba.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.