Bizonyítottan a legjobb módszer a kohézió erősítésére – Csapatépítés.

Szponzorált tartalom

csapatépítés

csapatépítés

Ha egy multinacionális cégnél dolgozol, akár beosztottként, akár vezetőként, biztosan találkoztál már a csapatépítés fogalmával. Ez bizonyítottan a legjobb módszer a kohézió javítására a cégen belül. Lehet ez motiváció, vagy jutalom egy projekt elvégzéséért, de lehet a nagyobb hangvételű munkák előtt is, hogy segítsen az egymásra hangolódásban.

Csapatépítésre rengeteg lehetőség létezik, a saját, multinál eltöltött éveimből is számos példát tudok kiemelni. Voltam a cégemmel paintballozni, síelni, tanultunk motorozni, és sokszor egy hotel bárjában töltődtünk fel.

Most azonban egy új cégnél vagyok középvezető, és nekem adatott meg a lehetőség, hogy csapatépítőt szervezzek a Sales Divíziónak. Néhány órányi kutakodás után az alábbi linket találtam, és már biztos, hogy ez a cég fogja szervezni az idei bulit a teamnek: https://balatonpro.hu/csapatepito-jatekok-programok-trening/.

A BalatonPro a Balatonon szervez teambuildingeket, bár gondolom ez nem olyan meglepő, más esetben nem lett volna túl találó a névválasztás. A honlapon leírtak szerint nagyon rugalmas a vállalkozás szervezkedés terén, de előre megírt forgatókönyvekből is lehet választani. Ilyen például a vitorlás csapatépítés, a SUP-os csapatépítés, a sárkányhajózás, az evezés, a quad túra, vagy az indoor csapatépítés. Ez hat lehetőség, tehát kizárt, hogy valaki ne tudjon választani, de ha mégis így lenne, rugalmas a cég, ahogy említettem, tehát össze tudnak rakni egy teljesen más programot is.

Hosszas gondolkodás és néhány barátom véleményének kikérése után, én a vitorlás csapatépítést választottam a sales-es csapatomnak. Az általam vezetett team tíz főt számlál, tehát egy élményhajózást szerettem volna, kis oktatással, egy nagyon jó ebéddel, és lehetőleg egy kiadós borkóstolóval.

A https://balatonpro.hu/csapatepito-jatekok-programok-trening/ oldalon leírtak szerint Siófok a bázis, de más településekről is lehetséges az indulás. Mi egyébként is Siófokon tervezzük a teambuildinget megelőző konferenciát, tehát nekünk ez tökéletes start helyszín a bulizásra.

Mivel a csapatépítő dátuma nagyon nyár elejére, sőt inkább a tavasz végére esik, kicsit paráztam, hogy az időjárás nem lesz kegyes hozzánk, de az oldalon olvasottak szerencsére eloszlatták a félelmeim. Május vége a tervezett dátum, de a leírtak alapján nagyon ritka, hogy nem valósul meg egy csapatépítő program, nagyjából 20-ból 1 marad el. De erre az esetre is ott vannak még az indoor csapatépítők, vagy ha csak a vitorlázásnak nem kedvez az időjárás, akkor meg a szárazföldi programok jöhetnek szóba, ebből pedig a quadozás lenne nekem a legszimpatikusabb, régi álmom, hogy profin űzzem ezt a sportot.

A https://balatonpro.hu/csapatepito-jatekok-programok-trening/ oldalon történő válogatás, és a döntés meghozatala után eljutottam az ajánlatkérésig, erre az oldal alján két lehetőség nyílik. Az egyik esetben írni lehet a cégnek elérhetőségeink megadásával, és 24 órán belüli választ ígérnek, a másik lehetőség pedig a telefon. Én írtam a cégnek, és jelenleg válaszukra várok. Biztos vagyok benne, hogy ez a legjobb választás a csapatnak. Vannak új dolgozók, akiknek még be kell illeszkedniük, én is új vagyok még, szóval nagy szükség lesz most erre, de bízom a BalatonPro-ban.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.